Achwat is een klein beetje aan het hameren en beitelen geweest, terwijl dit platform pas enkele weken online is. Zo is de verbouwing uiteindelijk gegaan…

Eens dan trek je de conclusie…

De tevredenheid over de oude website was een illusie.

De vorige website had een rommelige indeling. Een slider met ‘uitgelichte blogs’ die uit twee delen bestond én te vaak gelazer had met de grootte van afbeeldingen en de pech dat blogs en andere content soms op verschillende plaatsen op de voorpagina verschenen. Terwijl elke webnerd weet, dat ‘duplicated content’ een absolute no go is.

En dan krijg je dit

Bezoekers die wegblijven en nog veel belangrijker: een blogger die zich niet thuis voelt in zijn digitale huis. Wat voor een kunstenaar geldt (je wilt achter je kunstwerk staan), geldt evengoed voor een blogger. Staat hij er niet achter, of is het niet ‘perfect’, krijgt zo’n kunstenaar vaak de neiging zijn kunstwerk ‘vakkundig’ te vernietigen. Ter voorkoming dat ondergetekende dat ook krijgt, is hij het wiel opnieuw gaan uitvinden…

Het plan van aanpak: het roer moet om

En dan is de vraag: ‘hoe nu verder’? De zaak offline gooien is natuurlijk de makkelijkste methode, maar zo zijn er meer aan hun einde gekomen. Maar hey, Achwat.nl is niet alleen een blog, maar ook een ‘personal playground’, so what the hack?

In die stappen verbouw je de boel

Goed. Verbouwen. Dus krijg je het volgende stappenplan.

  • Fotosoep (Photoshop, lol) wordt geopend om twee logo’s te maken. Eentje voor een zwarte achtergrond en ééntje voor een witte achtergrond. Een ‘wat meer zeggend logo’ dan een logo zonder enig gevoel.
  • Vervolgens inventariseer je voor jezelf hoe het ding er dan uit moet zien. Nou, eigenlijk dus volgens bovenstaande punten. Geen duplicated content, geen slider die uit twee delen bestaat enzovoorts. Als gevolg van je eisen en keuzes, komt dit eruit rollen nadat je nog drie dagen – terwijl de winkel open is – nog stevig in de weer bent met html, css en php. Immers, het moet er wel uitzien zoals het in het hoofd zit.
  • Het eindresultaat is een platform met een betere slider en een minder rommelige en bombastische indeling. Minder scrollen, een meer logische indeling – verwijzend naar de koppen bovenin. Ook de inhoud is uitgebreider: diepgaande blogs – zoals deel 1 en deel 2 uit het drieluik ‘Je eigen website’ – krijgen vanaf nu ook een plek op Achwat.nl.

Zo. We kunnen verder.

Chris